מרכיבים
- 5-6 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 מיכל שמנת לבישול / שמנת מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חופן עירית קצוצה
- קרוטונים
אופן ההכנה
את הבצל מטגנים בסיר עד לקבלת צבע שקוף.
חותכים את תפוחי האדמה ומוסיפים אותם לסיר למשך 2 דקות.
ממכסים במים ומתבלים במלח ופלפל.
לאחר שרתח מנמיכים את האש ומרככים את תפוחי האדמה.
כשהתרככו, טוחנים אותם למחית חלקה ומוסיפים מים כדי שיתקבל מרק ולא פירה.
מוסיפים את השמנת לבישול או השמנת המתוקה ומבשלים עדו 5 דקות
מעבירים את המרק לצלחת ומפזרים מעל קרוטונים או עירית קצוצה.