מרכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קלופות
- עלים מ־2 ענפי בזיליקום
- 1/2 ליטר עגבניות קלופות מרוסקות
- 2 כפיות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח פלפל שחור
- 3 כפות שמן לפסטה
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים על אש בינונית.
אחרי 2 דקות מוסיפים שום, בזיליקום ומטגנים עוד 2 דקות עד שהירקות מתרככים
מוסיפים את העגבניות, חצי ליטר מים, פפריקה ומרתיחים.
מבשלים 20 דקות ומורידים מהאש
טוחנים ידני או במעבד מזון בהדרגה ואז מחזירים לסיר
מתבלים
את הפסטה שבישלתם לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים לקערה בינונית עם שמן זית ותבלינים.
מגישים את 2 הסירים כדי שכל אחד יאכל באיזון שהוא אוהב בין הפסטה למרק.