מרכיבים
- 1 קופסת עגבניות משומרות, קלופות ומסוננות
- 10-8 שיני שום קלופות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מרק צח
- פלפל שחור גרוס טרי, מלח ופלפל צ'ילי
- 1/4 כוס עלי בזיליקום
- 2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
מטגנים בסיר רחב את השום עד שיהפכו לזהובים אך להיזהר לא לשרוף אותן.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-15 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את המרק, מתבלים במלח ופלפל וגם בצ'ילי ומבשלים עוד רבע שעה.
לאחר מכן, טוחנים את המרק בבלנדר עם הבזיליקום ומחזירים לסיר.
מוסיפים את החומץ ומתקנים את התיבול.
אפשר להגיש חם או קר עם שמן זית מעל.