מרכיבים
- 300 גר' עלי מנגולד
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום מעוכות
- 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
- 3 כפות שמן זית
- 2 – 1 נקניקיות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
את עלי המנגולד חותכים לרצועות דקות וחולטים במים רותחים במשך 30 שניות.
מעבירים למי קרח ושומרים בצד.
את הנקניקיות פורסים לפרוסות קטנות ודקות ומטגנים בשמן זית. מניחים אותם אחר כך על סופג שמן.
מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את התפו"א וממשיגים לטגן על אש בינונית עד שהתפו"א הופכים לזהובים, מכסים אותם במים ומרתיחים.
מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה או עד שהתפו"א מתרככים.
מרסקים את תפוחי האדמה למחית ומתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את הנקניקיות. מבשלים עוד קצת
מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים ומגישים בקערות לצד לחם תירס או כל תוספת אחרת לרוחכם.