מרכיבים
- 50 גרם חמאה/מרגרינה
- 3 בצלים בינוניים (קצוצים דק)
- 1 קופסת שימורים של תירס
- 1 ליטר חלב
- 2 כפות יין לבן
- 1 כף קמח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אבקת מרק פרווה
- 1/2 כפית אבקת זנגביל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט טימין
- קורט פפריקה חריפה
- 1.5 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- קרוטונים
אופן ההכנה
ממיסים חמאה (אפשר גם מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה) בתוך סיר ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב ואז את התירס יחד עם הנוזלים שלו לתוך הסיר ומערבבים היטב.
יוצקים את החלב ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האבקת מרק, הזנגביל, הסוכר, אגוז מוסקט, טימין, פפריקה חריפה והמלח והפלפל ומערבבים טוב.
מרתיחים במשך 10-15 דקות על אש בינונית, טועמים ומתקנים.
ניתן להגיש בליווי קרוטונים.