מרכיבים
- 6 עגביות חלוטות קלופות וקצוצות
- 6 שוקיים (או כל חלק אחר)
- 6 שיני שום כתושות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 שורש סלרי קצוץ
- 1 קופסא רסק עגבניות קטנה
- 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כף סוכר
- 1 כפית כמון
- 1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום)
- מלח + פלפל שחור
- גבעול סלרי קצוץ עם העלים
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן ומאדים בו בצל עד לשקיפות.
מוסיפים לו שום כתוש ושוקיים ומאדים אותם כ-5-10 דקות.
מוסיפים עגבניות קצוצות ושורש סלרי וסוגרים לאידוי של עוד 10 דקות תוך כדי שמערבבים בפעם בכמה דקות.
מוסיפים את הרסק והמים ומרתיחים. מתבלים ומוסיפים את העלי סלרי והגבעול ומבשלים כשעה.
מוציאים את העוף וטוחנים את המרק במעבד מזון למרקם חלק ואז מחזירים את המרק והעוף לסיר. טועמים ומתקנים טיבול ומבשלים עוד 20 דקות.