מרכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 כוסות ציר עוף או ירקות
- 400 גר' עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית בזיליקום מיובש, כתוש
- 1 / 4 כוס חלב
- פלפל שחור טרי
אופן ההכנה
שמים שמן בסיר גדול ומחממים על איש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את העגבניות והציר יחד עם בזיליקום ומרתיחים. מנמיכים את החום ומכסים במשך 20 דקות או עד שהנוזלים הסמיכו. מצננים כ-10 דקות.
מרסקים בבלנדר או במעבד מזון ומחזירים לסיר. מוסיפים את החלב ומבשלים כ-3 דקות ואז מתבלנים ומגישים עם לחם וסלט.