לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק תפוח אדמה, מתכון למרק תפוח אדמה, מתכון מרק תפוח אדמה

מרכיבים

  • 5-6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול/ שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן עירית קצוצה
  • קרוטונים

אופן ההכנה

מטגנים בסיר את הבצל עד לצבע שקוף. בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

מעבירים את תפוחי האדמה לסיר ומאדים דקה- שתיים. מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.

כשתפוחי האדמה רכים טוחנים אותם למחית חלקה בעזרת בלנדר ידני . אם המרק סמיך לכם מידי, פשוט להוסיף מעט מים רותחים

מוסיפים את השמנת לבישול או את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מעבירים את המרק החם לצלחות הגשה ומעל מפזרים קורטונים ומעט עירית קצוצה.