מרכיבים
- 4 עגבניות בשלות
- 1 קופסא גדולה רסק עגבניות
- 1 בצל גדול
- 1 כף שמן
- 3 ליטר מים
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף מרק עוף
- 1 כפית מלח
- 4 כפות אורז (לא מבושל)
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר וקוצצים את הבצל לחתיכות קטנות, מוסיפים ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ויפה. מגרדים את העגבניות ומוסיפים לסיר ביחד עם רסק העגבניות.
לאחר דקות מועטות מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים ומכסים.
מבשלים את המרק כ-30 דקות עד שהוא מבעבע קצת ואז מוסיפים את האורז ומערבבים עוד.
לאחר כ-10 דקות בודקים אם האורז רך ואם הוא רך ניתן להוריד מהאש ולהמשיך לתת לו להתבשל בתוך עצמו.
אגב, אפשר במקום אורז לשים אטריות דקות וזה יוצא טעים לא פחות!