מרכיבים
- כ3/4 קג' דובדבנים עם החרצנים.
- מקלון קינמון
- 2-3 "מסמרי" ציפורן.
- חצי לימון קטן
- כ 2 כפות סוכר
- חצי כפית מלח
- כף קמח רגיל
- 2 כפות שמנת חמוצה.
- ביצה אחת.
אופן ההכנה
מבשלים את הדובדבנים עד שהם הופכים לרכים יחד עם הלימון, הקינמון והציפורן. מתבלים במלח וסוכר ומכינים בלילה רכב מהקמח והשמנת ומוסיפים אותם לסיר לדקה או שתיים על אש קטנה.
לאחר שהמרק מתקרר מוסיפים ביצה טרופה בשיטת 'השוואת טמפרטורות'. מקררים, מגישים ומקבלים מחמאות!