מרכיבים
- 2 ליטר מים
- 2 בצלים גדולים חצויים ומושחמים
- 2-3 כרישות גדולות, חתוכות גס
- 8-10 גזרים חתוכים לקטעים
- 2-3 ראשי סלרי, חצויים
- 3 שורשי פטרוזיליה חצויים
- 1/4 כרוב צרור פטרוזיליה
- 4-5 שיני שום
- 6-8 גרגירי פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה מלח
אופן ההכנה
מרק צח נשמע כמו מרק שלא מכיל בתוכו כלום מלבד מים ואולי איזה מרכיב אחד שנותן לו צבע, אבל מדובר במרק שמכיל בתוכו ירקות והוא טעים במיוחד!
- שוטפים היטב את כל הירקות.
- שמים בסיר גדול עם המים, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומסירים קצף שצף על פני המים. מבשלים על להבה נמוכה, ללא כיסוי, כשעה.
- מסננים את המרק ומצננים.
הערה: אפשר לגוון את המרק עם ירקות שונים, אך יש לקחת בחשבון שירקות עמילניים כמו בטטה ותפוח אדמה יסמיכו את המרק (לכן אינם מתאימים למרק צח המשמש כבסיס) וירקות בעלי טעם דומיננטי כמו כרובית ישנו את הטעם.