מרכיבים
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
- 30גר מרגרינה
- כף קמח לבן
- כוס חלב
- אשל אחד
- 2-3 עלי דפנה
- קורט מלח
- שמיר קצוץ
- כף אבקת מרק עוף
- מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
לכבוד חג שבועות המתקרב נתחיל לפרסם לכם מתכונים חלביים כשהראשון מביניהם יהיה מרק תפוח אדמה חלבי טעים מאוד.
שמים בסיר את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לקוביות קטנות עם עלי הדפנה וקורט מלח, מכסים במים רק עד כיסוי תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
בינתיים במחבת מכינים רביכה מהמרגרינה וכף הקמח תוך כדי הוספת החלב ואם יש צורך גם ממי המרק – יש לשים לב שלא יווצרו גושים.
מעבירים את הרביכה החמה אל תוך הסיר, מוסיפים מים עד למעלה ומביאים שוב לרתיחה. כשרותח מוסיפים אבקת מרק עוף כף אחת.
מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
בינתיים קוצצים שמיר לפי הטעם – אצלי אני שמה הרבה שמיר כי אוהבים. מערבבים עם האשל ועל מנת לא לשבור את האשל יש להוסיף לאט לאט קצת מרק חם אל הכלי עם האשל והשמיר לערבב ורק אחר כך להוסיף את האשל עם השמיר למרק.
מיד לסגור את האש ולסחוט מעט לימון פנימה.
ניתן להגיש חם או קר. אם מגישים קר עדיף לרסק תחילה במוט .