מרכיבים
- 900 גרם דלעת
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 2 סלרי קצוץ
- 450 גרם עגבניות
- ליטר וחצי מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- מעט פטרוזליה קצוצה
- צרור קשור של טימין
- מרווה, בזיליקום, רוזמרין, לענה
- עלי דפנה טריים
- עלי פלפל
- מעט שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הרבה מהמתכונים שפרסמנו כאן עד היום היו די פשוטים ועם מעט מרכיבים, אבל הפעם ננסה להביא לכם משהו קצת יותר מעניין. מרק דלעת שלא ישאיר אף אחד אדיש מול הצלחת.
המתכון:
בסיר לחמם את השמן זית ולזרוק פנימה את הבצל והסלרי, לא לחכות שיזהיבו, ממש קצת לפני, להכניס את הדלעת והעגבניות לעוד 5 דקות בישול ולערבב כל הזמן, להוסיף את המים, הרסק, וכל מיני העלים והעשבים שהצלחתם למצוא עבור המתכון, לא מחייב את כולם יחד, אפשר לבחור מה הכי מתאים ולעבוד עם מה שהכי בטעם שלכם. לתבל בפלפל שחור והמלח.
להרתיח, ולבשל במשך 45 דקות על אש נמוכה
לחכות שהמרק מתקרר מעט ולהוציא את הצרור עלים מהמרק החוצה
להעביר לבלנדר ולרסק עד שהמרק חלק וקרמי
להוסיף את השמנת מתוקה סויה אלפרו ולחמם לעוד כ 2 דקות ולהגיש…
שלמות!