מרכיבים
- 4 שוקיים של עוף טרי ונקי
- 2 בצלים לבנים גדולים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי
- 1/2 סלרי אמריקאי
- צרור פטרוזיליה
- 4 עלי דפנה
- 5 פלפל אנגלי שלם
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מרק עוף הינו מרק שבבסיסו, או יותר נכון המוטיב המרכזי שלו הוא העוף. כאשר מכינים מרק עוף יש לקחת בחשבון כי מרק עוף הינו איכותי ביותר וטעים כאשר יודעים לבשל את העוף במרק ברמה הנכונה. כמו כן, חשוב מאוד כשמכינים מרק עוף לטבל את העוף בצורה הטובה ביותר, לשים לב כי הטיבול מלוח מספיק, וכי הוא נותן צבע מעניין שחשוב מאוד בשביל תאוות העיניים באכילת מרק עוף.
מכניסים לסיר את השוקיים ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים 30-40 דקות, עד שהשוקיים מתרככות.
בסיר נפרד מניחים את כל הירקות והתבלינים.
מוסיפים מים, עד כדי כיסוי, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
מצרפים את העוף המבושל לסיר עם הירקות.
מבשלים יחד כ-15 דקות נוספות. מתקנים תיבול עם פלפל ומלח ומגישים.