לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק אפונה, עגבניות מיובשות ונענע, מתכון למרק אפונה, עגבניות מיובשות ונענע, מתכון מרק אפונה, עגבניות מיובשות ונענע

מרכיבים

  • 4 כוסות אפונה קפואה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 8 עלי נענע שטופים
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט טרי
  • שמנת מתוקה מופחתת שומן 10%
  • 3 עגבניות מיובשות קצוצות

אופן ההכנה

עד כמה שמרקים הם מאכל רטוב, לפעמים כשמייבשים את המוצרים ששמים בפנים, כמו למשל עגבניות, מקבלים מוצר טעים לא פחות ומיוחד מאוד.

1. מרתיחים את האפונה בסיר עם 4 כוסות מים לריכוך, המים צריכים לכסות את האפונה בכס"מ- שניים.
2. לאחר ההרתחה משאירים את הנוזלים ומתבלים בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור גרוס ו-6 עלי נענע.
3. מוציאים כוס וחצי גרגירי אפונה הצידה וטוחנים את השאר. מוסיפים את האפונה השלמה ומערבבים.
4. מעטרים את המרק עם טיפטופים של שמנת מתוקה על פני המרק, מוסיפים מהעגבניות המיובשות מעל ומגישים חם.

הערות:
* מרקם המרק מוצלח כשהוא מעט סמיך.
* בכדי לדעת שהמרק בסמיכות מתאימה, מכניסים למרק כף ומוציאים במאונך, על הכף תישאר שכבה מעט סמיכה ואחידה מהמרק.
* במידת הצורך ניתן תמיד להוסיף מים או חלב לדילול נוסף.