מרכיבים
- 2 בצלים
- 3 גזרים
- 6 עגבניות בשלות
- 200 גרם רסק עגבניות
- 4 שיני שום
- צרור עלי פטרוזיליה
- 200-300 גרם פאסטה
- שמן זית
- 2 כפות סוכר
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- אורגנו יבש
- בזיליקום יבש
- אבקת מרק עוף
- 10 כוסות מים
אופן ההכנה
החורף כבר כאן ואנחנו רוצים מרק טעים בזמן שהגשם דופק על החלונות שלנו. זה הזמן למרק עגבניות ים תיכוני שייתן לכם את האווירה שאתם צריכים.
מכניסים לשיר שמן זית ובצל ומטגנים במשך דקות בודדות ואז מוסיפים את הגזרים המגורדים ומטגנים עד להתרככות.
מוסיפים את השום הקצוץ ונותנים לריח שלו להתפזר ברחבי הבית.
מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים במשך 10 דקות תוך כדי בחישה.
מוסיפים חצי 5 כוסות מים וטוחנים את הכל (ניתן במכשיר) עד שמתקבל מרקם אחיד ונעים.
מוסיפים את שאר המים, הרסק והתבלינים ומרתיחים.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומורידים לאש נמוכה למשך של כשעה.
ב-10 דקות האחרונות מוסיפים את הפסטה לפי רמת הסמיכות שאתם רוצים.