מרכיבים
- 1 ק"ג מלון בשל
- חופן פטל שחור
- 1/2 לימון סחוט
- מעט פרנו או כל משקה אניס אחר
- 1 קורט מלח
- מעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
לאחר שקילפתם את המלון וסילקתם את הגרעינים, צריך לטחון בבלנדר יחד עם פטל, מיץ לימון, מעט פרנו, מלח ואגוז מוסקט. חשוב לטעום אחר כך ולהוסיף ולהוריד מצרכים לפי הטעם ולסנן במסננת דקה.
לאחר מכן יש להכניס הכל למקרר ולהמתין שיתקרר. בזמן ההגשה ניתן לקשט בנענע ובפטל טרי. אפשר גם להמתיק את המרק בסוכר לפי הטעם.