מרכיבים
- 4 נקניקיות מרגז לא גדולות
- 1 קופסא כרוב כבוש
- ½ כרוב לבן לא גדול
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 גבעולי סלרי
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה לא גדולים
- 2 שיני שום
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- ½ 2 ליטר מרק עוף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית פלפל שחור (אם לא משתמשים במרגז)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה
מרק כרוב הוא מרק מוצלח במיוחד, אז תארו לכם איך זה יהיה לקבל אותו במתכון מיוחד הכולל נקניקיות במרכיב עיקרי נוסף.
מתחילים עם הנקניקיות. בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מטגנים את הנקניקיות 3-4 דקות. מוציאים מהסיר, חותכים כל נקניקיה ל3-4 ושומרים בצד. קוצצים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בינוניות ומוסיפים את חמשת הירקות לסיר הגדול,ומטגנים אותם בשמן שבו טוגנו הנקניקיות. בינתיים קוצצים את חצי הכרוב לרצועות, ומסננים את הכרוב הכבוש. שומרים את הנוזל שלו בצד.כשהבצלים מזהיבים מחזירים פנימה את הנקניקיות. מוסיפים את הכרוב,הכרוב הכבוש,רסק העגבניות, מרק העוף, הפפריקה,עלה הדפנה והסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים לפחות שעה. לפני שהבישול מסתיים מערבבים בקערה שליש כוס מנוזל הכרוב הכבוש עם שתי כפות הקמח. יוצקים את התערובת אל תוך המרק, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מגישים חם מאד עם לחם פשוט ליד.