מרכיבים
- כ- 3/4 קג' דובדבנים עם החרצנים
- מקלון קינמון
- 3-2 מסמרי ציפורן
- חצי לימון קטן
- כ- 2 כפות סוכר
- חצי כפית מלח
- כף קמח רגיל
- 2 כפות שמנת חמוצה
- ביצה אחת
אופן ההכנה
מבשלים את הדובדבנים עד שהם מתרככים
מבשלים גם את הלימון, הקינמון והציפורן יחד איתם
מתבלים בסוכר ומלח
מכינים בקערה בלילה חלקה מהקמח והשמנת
מדללים עם נוזלים מהמרק בשיטת "השוואת טמפרטורות".
על אש קטנה. מוסיפים לסיר לבישול של דקה-שתים
לאחר שהמרק התקרר מעט, מוסיפים ביצה טרופה (גם בשיטת השוואת טמפרטורות).
מקררים היטב ומגישים.