מרכיבים
- 500 גרם דובדבנים טריים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס יין לבן
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 2 שמנת חמוצה עשירה
אופן ההכנה
מוציאים את החרצנים מהדובדבנים ומניחים אותם בסיר בינוני עם הסוכר. מוסיפים את היין ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהסוכר נמס ומבשלים עוד 10-15 דקות שהדובדבנים מתכרכים תוך כדי ערבוב.
מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את מיץ הלימון תוך כדי עד שמתקבלת מחית חלקה. מסננים לתוך קערה ומוסיפים את השמנת ומקררים.
להגיש קר