מרכיבים
- 5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
- בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
- 50 גרם חמאה
- 1/2 1 כפיות אבקת קארי
- 3 כוסות מים
- 400 סמ"ק (פחית) חלב קוקוס
- מיץ מ-1/2 לימון
- 2 כפיות סוכר
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים את הגזר, הבטטה והקארי כשהם מטוגנים במשך כמה זמן על אש בינונית ומערבבים.
מוסיפים את המרק ומכסים על אש קטנה כדי שהירקות יקבלו ריכוך.
נותנים לזה להצטנן ואז טוחנים בבלנדר או במעבד מזון ואז מוסיפים את החלב קוקס ומיץ הלימון ואת התבלינים.
שמים במקרר ומגישים קר.
ניתן להוסיף כוסברה וקצת שמן זית בהגשה.