מרכיבים
- 2 בצלים קצוצים גס
- 2 כרשות פרוסות לטבעות
- 1 שן שום פרוסה
- 10 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות
- 4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
- 4 גבעולי סלרי פרוסים לטבעות קטנות
- 1/2 פלפל צ'ילי (לאוהבי החריף, לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ (או 2 קוביות דורות)
- 1 כף דבש
- פלפל שחור + מלח
אופן ההכנה
את הבצל מטגנים בשמן יחד עם הכרשה וכשהם שקופים מוסיפים את השום ומטגנים תוךכ די ערבוב במשך כדקה.
מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מהם עד שמכסים את הירקות ומבשלים אותם כחצי שעה עד שהם מתרככים.
מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ, המלח, הפלפל והדבש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר עד שמתקבל מרכך סמיך. אפשר לאזן את זה עם מים אם מעדיפים יותר דליל.
מרתיחים שוב ומערבבים.