מרכיבים
- 1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
- כוס מים
- 5 אפרסקים גדולים
- 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
- 1/4 כוס רכז תפוזים קפוא
- 1 כף מיץ לימון טרי
- סוכר או ממתיק אחר
- עלי נענע לקישוט
- קשיו טחון לקישוט
אופן ההכנה
אין כמו מרק אפרסקים קר כדי לצנן את גופנו בימים חמים כמו שעוברים עלינו כיום.
1. לקלף את האפרסקים (אפשר לטבול במים רותחים לדקה-שתיים להעביר למי קרח ואז הם מתקלפים יותר בקלות), להוציא את הגרעינים ולחתוך לקוביות
2. לטחון את הקשיו בבלנדר עד לאבקה או אבקה, להוסיף את המים ומפעילים עד שמקבלים חלב קשיו.
3. את קוביות האפרסק והג'ינג'ר שמים במעבד מזון ומעבדים על למרקם חלק. מוסיפים את חלב הקשיו, רכז תפוזים והמיץ לימון וממשיכים לעבד היטב. אם המרק סמיך מידי אז להוסיף מעט מים. לטעום ולתקן טעמים. אם צריך עוד מתיקות להוסיף מעט סוכר.
4. להעביר אל קופסא שמתאימה לנפח המרק ולקרר לכמה שעות.
5. להגיש קר בתוספת קישוט של עלי הנענע והקשיו הטחון