לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק אפרסקים ויוגורט, מתכון למרק אפרסקים ויוגורט, מתכון מרק אפרסקים ויוגורט

מרכיבים

  • 250 גרם אפרסקים
  • 250 גרם פטל אדום או תות שדה
  • 60 גרם סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 125 מ"ל יוגורט
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה קלה
  • 250 מ"ל תה קר ממליסה, נענע ולימונית
  • 125 מ"ל יין מוסקט
  • 2 אפרסקים גדולים שלמים

אופן ההכנה

מקלפים את האפרסקים בקלות על ידי כך שמשרים אותם במים רותחים במשך דקה לפני.

מוציאים את הגרעינים מ-250 גרם של האפרסקים, חותכים ומכניעים למעבד מזון. מוסיפים את הפטל או התותים ומרסקים היטב.

מעבירים לקערה ומוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים.

מוסיפים את היוגורט, השמנת, התה והיין ומערבבים שוב.

טועמים ומתקנים תיבול.

את שני האפרסקים הגדולים הקלופים חותכים ומוסיפים למרק

מכניסים למקרר ומגישם קר בגביעים או צלחות מרק.