מרכיבים
- 500 גרם אפונה יבשה
- 2-3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
- 2 בצלים לבנים בינוניים חתוך לקוביות
- שומר חתוך לקוביות
- 3 מקלות סלרי (בלי עלים), פרוסים
- 4-5 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ליטר מים או ציר ירקות
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
את האפונה צריך להשרות ערב לפני ולהקפיא.
משמנים סיר בשמן זית ומוסיפים את הגזר, הבצל, השום והסלרי על אש בינונית כ-10 דקות.
מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המים או את ציר הירקות ומגביהים את האש לרתיחה. כשרותח מנמיכים את האש ונותנים לזה להתבשל 3 שעות.
מוסיפים את הכוסברה ומבשלים את זה עוד 10 דקות.