מרכיבים
- 500 גרם אפונה יבשה
- בצל קצוץ לפי הצורך
- 3 כפות שמן
- 2 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- מלח, פלפל, כמון
- מרק עוף אם רוצים
- תבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה
שמים בסיר מרק גדול (26) 500 גרם אפונה יבשה (ללא השרייה)
וממלאים 3/4 גובה הסיר במים
מבשלים עד לריכוך דייסתי (ממש דייסה) דורש זמן וסבלנות.
כשעה וחצי בישול…
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
כשעה וחצי בישול…
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
מוסיפים לסיר עוד מים ומתבלים:
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף (אתם לא חייבים) ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף (אתם לא חייבים) ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
בינתיים חותכים לקוביות 2 תפוחי אדמה+2 בטטות
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה