מרכיבים
- 1 בצל בינוני
- 2 כפות שמן זית
- 1 שומר
- 2 גזרים
- 1/2 ק"ג אפונה יבשה
- 4 קבנוס חריפים קצוצים לקוביות קטנות
- 2 פלפלוני צ'ילי
- 3 גבעולי כוסברה
אופן ההכנה
לאחר שקצצנו את הבצל והשומר לטבעות וחתכנו את הגזר לקוביות קטנות מטגנים אותם בשמן. לאחר 4 דקות מוסיפים את הנקניקיות שחתוכות לקוביות קטנות וממשיגים לטגן עד שמתקבל צבע יפה ושחום. מוסיפים את האפונה ו-8 כוסות מים ולאחר זמן קצר גם את הצ'ילי. ממליחים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך שעה וחצי על אש בינונית ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה למרק.
מבשלים עוד 5 דקות וזה הכל. מגישים עם קרוטונים ומיץ לימון שניתן להוסיף כל אחד כרצונו.