מרכיבים
- 7-8 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות גסות
- 1 בצל גדול קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
- מים עד לכיסוי
- שמן זית לטיגון
- יוגורט סמיך פרווה
- מעט בצל ירוק קצוץ דק
- שמן זית
אופן ההכנה
מרק פלפלים זה לא משהו שטועמים כל יום, הטעם המיוחד של הפלפלים במרקם הנעים של המרק יוצרים מאכל מדהים שניתן להגיש בכל ארוחה.
מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל אותו יחד עם הבצל עוד כ- 8 דקות בערך. מוסיפים את הפלפלים האדומים וממשיכים לאדות אותם יחד עם הגזר עוד כ- 5 דקות.
מוסיפים מים עד לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים במרק עוף, מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות בערך או עד שהירקות רכים מאוד.
בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק למרקם חלק וסמיך. אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לבשל עוד קצת.
מעבירים את המרק לקעריות הגשה ומגישים עם מעט יוגורט איכותי מעל יחד עם זילופי שמן זית וצנימים.