לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק חרירה מרוקאי, מתכון למרק חרירה מרוקאי, מתכון מרק חרירה מרוקאי

מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • כוס של עדשים חומים
  • 2 כפות מרק תיבול עוף אמיתי 
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • ½ צרור עלי כוסברה
  • ½ צרור עלי פטרוזיליה
  • תבלינים
  • כוס חומוס מושרה במים למשך לילה
  • כוס אטריות דקות אסם
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 כף כרכום
  • 1 כפית זנגוויל טחון (אבקה)

אופן ההכנה

מלך המרקים המרוקאים הוא מרק החרירה, מקורו בערביי מרוקו שהיו מכינים אותו בתקופת הרמדאן. נוהגים להכין אותו היום כשיש הרבה סועדים וכל סועד היה מקבל "זבניה דיל חרירה" – קערית חרס עמוקה מלאה מרק.

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס.

3. מוסיפים 6 וחצי כוסות מים רותחים ו 2 כפות מרק תיבול עוף (אפשר מרק בטעם עוף פרווה). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך 45 דקות.

4. שמים בבלנדר חצי כוס מים רתוחים עם כפית קטנה של מרק תיבול ומוסיפים פטרוזיליה, כוסברה והעגבניות . מוסיפים כף כורכום וכפית של ג’ינגר ומעבדים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את התערובת למרק עם העדשים ומבשלים עוד 50 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות.

6. לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים עם 2 כפות קמח, מוסיפים למרק ומבשלים עוד 10 דקות עד שהמרק יסמיך.

מקור התמונה